lørdag den 14. marts 2009

Mojo er flyttet ind

Mojo flyttede ind d. 03 marts. Vi hentede ham om formiddagen på hans 8 ugers dag... det kunne ikke blive tidligt nok ;-)
Han er en fantastisk dejlig hund, jeg er bare så glad for ham, at jeg næsten ikke kan beskrive det. Han fungere så godt, han er fuld af krudt og ballade, men også lydhør og ret nem at opdrage... Jeg føler allerede at jeg er ved at knytte bånd med ham, bånd der fremmer kommunikationen mellem os!

Han har allerede været meget ude at køre bil... mindst de første 600 km. Efter de første par ture, hvor han gav sin mening til kende ved, at brokke sig meget højlydt de første km (fordi han ikke gad blive spærret inde i en transportkasse bag i bilen), da er han nu fuldstændig rolig og lægger sig til at sove med det samme vi køre afsted... han er dygtig!!

Mojo er en cool lille hvalp, og han har indtil videre taget alt i "stiv pote" og lader sig ikke skræmme af noget. Er der noget der kan være lidt overvældende, som at blive introduceret for en hel flok vilde sheltier på een gang ;o) ... da sætter han sig blot ned og lader dem myldre rundt og snuse... viser dæmpende signaler og tydelig underkastelse indtil han er sikker på at alle er flinke... og derpå spankulerer han frisk og glad videre, med logrende hale. Han virker meget fornuftig og afbalanceret... han er bare for lækker :-)

Mojo er introduceret for klikkeren, miljøtrænet i forskellige omgivelser, han har mødt mange forskellige hunde og mennesker i løbet af de snart to uger han har boet her...
Vi har endda også været til den første hvalpetræning/motivation hos Charlotte Lyngholm ;-)

Jeg træner/leger løbe og ruske lege med ham. Indkald er noget af det jeg træner mest... det er altid det første jeg træner med mine hunde... og så forskellige lege der ligger grunden i min videre træning af hvalpen/unghunden og den voksne hund.

Han er super at lege/træne med, han er "på" når han skal være det, og han bliver gerne ved og ved hvis han får lov... det er super dejligt.
Det er mig der skal sætte grænsen for hvornår vi stopper ruske/løbe lege, for det er da bare noget af det sjoveste synes han, og han følger mine bevægelser intenst og lader sig ikke aflede af forstyrrende elementer!

Jeg har indrettet en hvalpegård til ham i den ene stue, så han har et sted hvor han kan forholde sig i ro og sove. Ind i mellem bestemmer jeg at han skal slappe af, da det er vigtigt at han også lærer dette.

Chester og Genie kunne absolut IKKE lide ham da han flyttede ind... faktisk fik de begge stress-maver et par dage :-(
Ergo accepterede ham pænt som han altid gør med hvalpe, men han gad altså ikke lege med ham de første dage. Efter nogle dage begyndte Ergo at lege lidt med ham, yderligt et par dage begyndte Genie også at acceptere ham og leger nu også med ham.
Chester har ikke nær så meget modstand på ham nu, og tillader at han kommer i hans nærhed (de første dage havde han en radius på godt 3 m. hvor Mojo ikke skulle komme nærmere). nu kan de gå tæt op ad hinanden uden at Chester bliver usikker på ham, men gider ikke yderlig kontakt med ham.

Genie og Ergo har det nu rigtig fint med ham, og hilser pænt med logrende haler når de har været adskilt. Ergo og Mojo kan lege rigtig godt, og meget fornuftigt... det er super dejligt.
Heldigvis stopper både Ergo og Genie Mojo når han bliver for vild, og på den måde får han ikke lov at "kamme over" når de leger, og det er rigtig sundt tror jeg :-)


De første to billeder er fra samme dag som han kom hjem, og de næste to er taget 3 dage efter:

Mojo 8 ugerMojo 8 uger og 3 dage
Her under ligger han sammen med sin nye legekammerat Pieya, som ejes af Inge Daae Fagerberg


1 kommentar:

Cool Design Shelties sagde ...

Tillykke med det nye familiemedlem :o)

//Bente