mandag den 17. december 2007

Glædelig jul

Vi ønsker alle en glædelig jul, samt et fredfyldt og lykkebringende nytår.
De bedste hilsner fra familien på falster...
Chester, Genie, Ergo, Smilla, Kim & Tina























Mon hundene leder efter julemanden ?
I hvert fald har de det vældig herligt ;-)























Julen 2007

Chester profil



Chester er min ældste sheltie, han er født i 1998, og er fra "kennel Zarvo v Bianca Rosenkilde" her på Falster, hvor vi også selv bor ;-)

Det var held i uheld der gjorde at Chester blev min.... eller også var det simpelthen skæbnen der førte os sammen på en lidt voldsom måde!

Da jeg i 1998 mistede min højt elskede sheltie "Jumper", hun blev kun 5 år, ville nogle gode venner, at jeg skulle tage med til Bianca og "bare se" på et par hvalpe... Den aften kørte jeg hjem med Chester i mine arme. 8 uger og 2 dage gammel var han, da han trådte ind i mit liv.... Jeg kalder det held i uheld, for han er min helt specielle hjerteven.

1000 tak Bianca, for en helt, helt speciel hund. Chester har, og vil altid have, en helt særlig plads i mit hjerte!

Chester er en flot hund, meget kraftig udstråling, velbygget, stærke kraftige benstammer, og en meget stor trav. Chester er bare lidt for stor... han er ca. 40 cm bag ved skulderen (agilitymål), og i udstillingsringen vil han nok blive målt til 41 cm. Derfor har vi ikke forsøgt os i udstillingsringen.... Han er dog avlsgodkendt.

Chester har ligesom altid været voksen. Lige fra hvalp har han taget alle former for arbejde meget seriøst... Man kan se på ham hvordan han tænker når han arbejder. På agilitybanen arbejder han meget selvstædigt, samtidig med at han er 100% lydhør og "på" mig, hvilket giver et helt optimalt samarbejde.

Chester er en hund jeg altid kan stole på, han gør alting rigtigt, hvis blot jeg giver ham de rette informationer i form af kropssprog og kommandoer!

Chester elsker at arbejde, det betyder ikke noget om det er agility, lydighed, spor, apportering... whatever... bare han får lov at arbejde, og bare det foregår sammen med mig, så elsker han det ;-)

Chester har mange flotte sejre fra agilitybanerne gennem tiden, her er nogle af Chesters meritter:

Dansk Spring Champion, Dansk Agility Champion, Danmarksmester 2002, Årets Agilityhund 2002, Viceverdensmester 2002 (sølvmedaljen blev vundet ved VM i Dortmund). Årets agilityhund 2003, Individuelt nr. 4. ved VM 2003, Årets Agilityhund 2006, Årets Allroundhund 2006, Individuelt nr. 8 ved VM 2006, HoldGuld ved NM 2006 samt individuel Nordisk Meter 2006.

Chester har været taget ud af konkurrence og agilitytræning i godt to år. Han fik en voldsom skade under leg i skoven i 2003, en sene i poten blev revet over, en voldsomt forstuvet tå og et voldsomt vred i højre skulder kostede dyrt... stakkels Chester. Han var gennem nogle operationer der endte med at han måtte have amputeret en tå på højre forpote.

Chester fik sit comeback i 2006, og sikke et comeback, det kunne næsten ikke gøres meget bedre. Også Chesters humør og glansen i øjnene kom tilbage, efter et par hårde år hvor jeg hele tiden måtte begrænse ham i hans udfoldelser.... Jubiii nu var han rigtig, rigtig glad igen, og det er bare det vigtigste ;-)

Jeg har nu valgt at pensionere Chester fra agilitykonkurrence, da jeg ønsker at han skal holde mange år endnu, og agilitysporten er lidt for hård for hans "sensible" skulder. Men Chester er glad, for han får lov at løbe lidt agility i haven, og jeg er nu begyndt at træne dogdancing og tricks med øje for, måske, at starte ham i konkurrence inden for dette område....

Genie profil


Genie er min super glade sheltiepige... hun elsker og lever for at løbe agility.... det er det bedste hun ved i hele verden ;-)
I 2000 hentede jeg lille Genie (8 uger gammel) hjem fra Tyskland, hvor hun er opdrættet af "Karin Pfaff, Kennel Rethörnchen" (det betyder "et lille rødt egern")!
Genie er en smuk lille hund, velbygget, hun bevæger sig dejligt...
Genie har nok i hendes egen lille familie og gider ikke blive "gramset" på af alle mulige... hvilket heller ikke gør hende til en ideel udstillingshund. Hun er ikke bange for "fremmede", hun er mest ligeglad... tjahhh med mindre de har mad, så er de straks mere interessante ;-)
Jeg er dybt taknemmelig for at Genie er min hund. Man kan kun blive glad af at træne med Genie, hun er simpelthen et lille livsstykke i særklasse ;-)
Genie ønsker bare at blive ved og ved og ved på agilitybanen... hun kan ikke få nok.
Genie er nok den mest intense af mine hunde, den mest ihærdige og vedholdende når det gælder om at få overtalt mig til at løbe mere og mere og mere ;-)
Mener jeg at Genie har fået nok træning, da smutter hun gerne ind på agilitybanen for selv at arbejde videre...
Det samme sker når vi går ture, der har vi nemlig nogle bestemte steder, hvor hun for lov at løbe rundt om forskellige ting.
Genie holder kun af gåture fordi hun håber på, at jeg vil være med i legen "løbe rundt om ting"! Går vi forbi de steder, uden at jeg sender hende rundt, da bliver hun stående tilbage i laaang tid og forventer at jeg vender om, kommer tilbage og leger "løbe rundt" med hende.... hendes stædighed kan få hende til at blive på stedet ind til jeg, og de andre hunde, er flere 100 m væk.
Jeg synes hun har en vældig sjov personlighed, og jeg er vild med hendes intense arbejdsgnist...
Gennem tiden har Genie vundet mange flotte sejre på agilitybanen, Genie løber i klassen for små hunde. Her er nogle af hendes meritter:
Dansk Spring Champion, Dansk Agility Champion, Årets Agilityhund 2003, 2004, Årets Allroundhund 2004, Danmarksmester 2004. Årets Agilityhund og Allroundhund 2007.
I hele 2005 holdt vi agilitypause, og forsøgte at få hvalpe på Genie... Det blev desværre ikke til nogle Genie-hvalpe, vi forsøgte to gange, så i 2006 optog vi træning og konkurrence igen.
Jeg ser frem til mange flere gode år, og timer på agilitybanen med Genie i fremtiden ;-)

Ergo profil


The handsome little man Ergo. Også kaldet "Ergo Bersærk`go" ;-)
Ergo er min yngste sheltie, 2 år, han er en super dejlig dreng.... Han har et super temperament, han er smuk og velbygget, med en dejlig flydende og sund trav, og så har han en smuk sort pels, med nogle flotte aftegninger.
Ergo har en fænomenal kropsfornemmelse, og kan klatre rundt på alt muligt... næsten ligesom en kat!
Ergo er meget socialt anlagt (i modsætning til mine to andre sheltier), da hilser han gerne på alt og alle!
I udstillingsringen har han gjort det fantastisk. Han har bl.a. vundet sit første cert, og blev Jubilæumsvinder på DKK udstilling, Vejen 2007.
Ergo kan andet end at se godt ud, han er også ved at blive rigtig go` på agilitybanen.... ;-)
Jeg har ikke travlt med at komme ud og starte stævner med Ergo, så jeg har ingen forventninger om at han er klar før 2009.
Ergo hører til i klassen for mellemhunde, så han kommer til at springe max. 45 cm!
Han er aldeles klog, og man mærker hvordan han tænker når jeg skal lære ham noget nyt, han lære hurtigt og han husker det han har lært!
Ergo er en rigtig ude-hund... meget aktiv, og han kan beskæftige sig selv i flere timer ude i vores store have.... i både sol, regn, frost og blæst... det betyder ikke noget i hans verden ;-)
Ergo er min glade dreng, og jeg er bare er så taknemmelig for at han kom til at bo hos mig.
1000 Tak til Ergo`s opdrætter "Nanna Holt Kjær, Shetla Shelties" for en helt speciel, fantastisk dreng ;-)
Jeg er glæder mig til alle de dejlige oplevelser, jeg er sikker på jeg komme til at opleve sammen med Ergo, i fremtiden ;-)
En sjov lille ting om valg af Ergo`s navn... han skulle hedde noget med "E", og det måtte også gerne repræsentere noget vi ønskede... Ergo betyder "altså", og deler man navnet står der "er go`"... Altså ergo er han altså go`;-)

Chester & Genie



Smukke Chester og Genie.

søndag den 16. december 2007

Tina Mette's blog.

Hey..... Nu har jeg fået mig en blog, som jeg vil skrive lidt på når jeg har tid.

Jeg hedder Tina Mette Jørgensen... i hundekredse nok bedst kendt som "Tina-Chester" ;-)
Sammen med min kæreste, Kim, hans datter Mia, og vores 4 hunde, bor vi nu på andet år ved NordFalsters kyst, ikke langt fra Broen!

Denne blok vil handle om en af mine store lidenskaber.... hunde og træning!!

Her vil jeg skrive om mine hunde, hvem jeg er, agility og ellers hvis der sker noget særligt i vores "hunde-verden" ;-)

Der vil bl.a. blive vist videoklip af mine hunde fra agilitytræning og konkurrencer, dogdancing, tricks, samt billeder fra udstilling m.m.


Indtil jeg får min hjemmeside op at stå, da vil jeg benytte denne blok til, at formidle begivenheder, træningsmetoder (gamle og nye) som kunne have interesse for nogle hundefolk!!


De bedste hilsner fra Tina Mette Jørgensen ;-)