tirsdag den 15. juli 2008

Dania Cup 2008

Dania Cup 2008 er nu vel overstået, og hundene og jeg hviler ud oven på ugens begivenheder :-)
Genie løb nogle pæne løb, hvor vi flere gange gennem ugen endte på podiet... lørdag vandt vi AG3, og endte som nr. 5 i finalen.

Som jeg tidligere har beskrevet, så giver Genie sig ikke fuldt ud på konkurrencebanen, hun er mere forsigtig.... ikke fordi hun ikke har lyst, der er intet hun hellere vil end at komme på banen... Når jeg tager Genie ud for at lufte eller varme op... så er der kun een vej hun synes vi skal gå, og det er absolut ned til agilityringene ;-)
Genie elsker uden tvivl agility... og de der har set hende på en træningsbane ved også hvor meget power der egentlig er gemt i den lille glade pige!!

Dejlige, glade Genie strækker ud over flyvspringet..

Her er nogle billeder fra finaleløbet. Gitte er fotografen!

Jeg har forsøgt at analysere hvad det er Genie lader sig påvirke af i konkurrencesituationen... er det mig, eller er det omgivelserne... eller... ?
På enhver træningsbane løber Genie for fuld udblæsning... også selvom det ikke er på hjemmebane... så længe der ikke er publikum/telte omkring ringene, da løber hun kanon hurtigt!
Under Dania Cup gjorde jeg nogle opdagelser, opdagelser jeg vælger at se som positive...
På den lille træningsbane ved Dania Cup løb Genie super... her angreb hun de enkelte forhindringer som hun gør hjemme på træningsbanen!
På selve konkurrencebanerne gennem ugen, løb hun mere eller mindre forsigtigt... jo vel løb hun pænt... og havde løb der rakte til både første, anden og tredie placeringer... men jeg ved jo hvor meget mere Genie har at give, så jeg må teste flere muligheder af!!!

Lige inden finaleløbet, blev det annonceret at vi måtte træne på bane "1", hvor jeg gennem ugen havde løbet flere konkurrenceløb.
Jeg benyttede mig af muligheden, for at træne en lille smule inden jeg skulle i finaleringen, som lå klods op af ring "1".
Yes... så kan jeg overbevise hende om at vi bare skal træne og have sjov, tænkte jeg :-)
Til min overraskelse løb Genie også forsigtigt her... Jeg havde endda bolden i hånden, som jeg nogle gange har når jeg træner, og jeg trænede absolut kun meget lette og fremadrettede sekvenser. Ingen svære ting, og kun masser af succes og belønning efter korte sekvenser som: spring - balance (belønning i udgangsposition)- tunnel og kaste bold som belønning...
Jeg lagde bolden "ud i mål" og trænede reel fremsending (øvelser hun kender så godt, og som hun normalt udfører i top, top fart på træningsbanen)... men hun gav sig faktisk ikke fuldt ud på denne bane... og det på trods af at det "kun" var træning... og alt vi gjorde var præcis som hvis det havde været hjemme i haven!

Hmm okay... nu må jeg så konkludere at det er selve omgivelserne hun lader sig påvirke af, det er stemningen omkring selve konkurrenceringene...
Den energi, det fokus der er rettet mod disse ringe påvirker Genie i sådan en grad, at hun ikke løber optimalt!
Egentlig var jeg godt klar over at det var omgivelserne der påvirkede Genie, men jeg havde også brug for at få et slags bevis for det.... nu kan jeg bedre arbejde målrettet videre med at optimere hende i konkurrencesituationen.

Jeg oplever at jeg gennem healing nok kan hjælpe hende en del, så der er masser at arbejde videre med.... Også selvom Genie nu er blevet 8 år, så tror jeg stadig hun har flere gode år på agilitybanen... inderst inde er det, uden tvivl, agility Genie elsker aller mest :-)Billedet oppe over og nedenunder er fra to af ugens løb...

Under Dania Cup boede vi i vores campingvogn... alle 4 hunde var med, Chester, Genie, Ergo og Rottweiler Smilla.. også Kim boede på pladsen, skønt han var på arbejde hele dagen, og kørte hver morgen kl. 05.00 og var først tilbage ved 19 - 19.30 tiden hver aften... det var lidt ærgerligt at han ikke kunne være mere med!

Genie i fuld firspring på vej ud af tunnellen ;-)

Genie på vippen fra finaleløbet... 3. sidste forhindring!
Tak til alle arrangører og deltagere for en dejlige uge ved Dania Cup 2008!

Ingen kommentarer: