torsdag den 17. januar 2008

fødselsdag på stranden ;-)


På Sydfalsters østkyst findes den dejligste, brede sandstrand.... man kan gå kilometervis langs vandet.
Med vandet på den ene side, og et bredt grønt område samt dige på den anden, er der masser af plads til at gå ugenert i timevis!

I dag må jeg erkende at jeg runder de 39 år, og jeg valgte at fejre det sammen med hundene med en laaang gåtur i dette dejlige område af Danmark.

Det var en skøn tur, og nu skal vi bare slappe af og hygge resten af dagen :o)

Min kæreste, Kim, er på arbejde, så jeg og hundene er alene frem til lørdag... vi glæder os til han kommer hjem igen ;-)

Det dogdancingprogram jeg har sat sammen til Chester, indeholder bl.a. en krybe-øvelse. Det er en ny øvelse for Chester, som vi arbejder lidt på hver dag... Vi har trænet det 3-4 gange ind til videre :-)
På dage hvor vejret ikke indbyder til så meget udendørsaktivitet, da kan flere af de øvelser, der indgår i Chesters program, sagtens trænes indendørs.... bl.a krybe... så jeg kan ikke bruge vejret som undskyldning for ikke at få trænet med ham ;-)
Det er noget andet med agility i haven... det kræver at vejret er til det, for hundenes sikkerheds skyld!


Nu har jeg nogle dejlige trætte hunde liggende omkring mig.... de får virkelig brugt sig, når turen går til den store dejlige strand langs Østersøen ;-)

lørdag den 12. januar 2008

Dagens træning og mere...


Dogdancing, tricks, agility har stået på programmet i dag.... i haven.

Vi har jo heldigvis en stor have, hvor der er plads til at løbe agility ;-)

I torsdags (d. 10-01) startede Chester og jeg på et dogdancing-kursus, der forløber over 5 trænings-aftener frem til midt i april.

Mine forventninger til kurset er først og fremmest, at blive motiveret til at træne mere målrettet mod konkurrence med Chester. At blive inspireret og få større viden til, at sammensætte et helt program, således at kunne træne mere fokuseret i en bestemt retning!

Mit mål er at kunne starte konkurrence i 2008.

Nu har jeg gået i knapt 2 år og trænet lette og sværere tricks med Chester... Har haft en intension om at sammensætte et helt danse-program... og end ikke en kort sekvens blev det til :-)

Tjahh... der skulle motivation udefra til....
Mine forventninger til kurset blev fuldt ud indfriet, allerede ved første træning... Dagen efter sammensatte jeg et helt program til et stykke musik der vare 2 min 19 sek ;-)

Nu skal jeg så bare igang med at øve mig i programmet, så det kommer til at sidde 100% på rygradden.... Samtidig vil jeg træne programmet i mindre sekvenser, hvor Chester skal lære overgangen fra den ene øvelse til den anden.
Når jeg kan programmet i søvne, og Chester kan gå flydende fra den ene øvelse til den anden, da skal vi til at forsøge os med at køre (gradvist) hele programmet igennem.... Jeg ser frem til hele processen med glæde!!!
Startede i dag med at træne øvelser og tricks, der indgår i programmet, med Chester ;-)

Ergo har trænet slalom.... Han er helt grøn i denne øvelse, da vi først lige er startet indlæring. Min plan er, i den kommende tid, at køre et indlæringforløb med intensiv slalomtræning.
Indlæringen foregår med bøjler gennem hele slalom.

Ergo er den første hund jeg træner decideret løbe-felter med.... det går forrygende, og han har de flotteste løbefelter på A´bræt og balance.... jeg er selv meget imponeret over resultatet.

Genie er glad i dag (også i dag)... for hun har fået lov at løbe agility ;-) ... tjahhh så er dagen reddet for hendes vedkommende ;-)
Hun er fantastisk at træne med, hun er bare super dejlig... Hun vil bare så gerne, og hun arbejder så koncentreret og målrette at det er en fryd at handle hende.... Jeg kan slet ikke undgå at smile når jeg løber med Genie... og hvis det ikke ses uden på (fordi jeg er nødt til at koncentrere mig)... ja så kan jeg fortælle at jeg smiler inden i ;-)
Genie gik super godt, vi trænede slalom, felter og handling!

Eftermiddagen blev afsluttet med en tur i skoven ;-)

tirsdag den 8. januar 2008

Ergo og Luna

Så fik vi endnu engang besøg af Luna, i håb om at succesen fra i søndags ville gentage sig.
Det gjorde den. Ergo og Luna er parret endnu engang.

I dag kunne jeg tydeligt mærke, at Ergo allerede havde fået mere erfaring efter i søndags. Der var ikke så meget "pjat" og "gumpen" ved siden af ;-)

Nu håber vi bare at den lille kærlighedsaffære vil bære frugt....
Fødselstidspunktet vil i så fald være omkring d. 9 marts!!!

søndag den 6. januar 2008

Jubii... Ergo har parret


I dag fik vi besøg af en sød, tricolour sheltietæve der hedder Luna ;-)
Planen er at Ergo skal være far, til hendes forhåbentlig kommende hvalpe.

Nu var det så dagen, for første forsøg på at parre de to hunde, og da Ergo ikke havde parret tidligere, var jeg spændt på hvordan det skulle gå...

Tina Brigo Hansen "kennel Brigo" var så sød at være til stede for at hjælpe, da hun har en del større erfaring omkring emnet, end Luna`s ejer og jeg ;-) Tak Tina ;-)

Efter få forsøg lykkedes det... en naturlig parring ved første besøg... Yes, jeg var sku` lidt stolt af min hund.... men Luna er også en meget sød og kærlig tæve, der opførte sig eksemplarisk under hele besøget ;-)
Da de to turtelduer var forenede, vendte Luna sit hoved mod Ergo, nussede ham lidt i øret, gav ham et lille kys, og de ventede derefter tålmodigt til seancen var slut

Nu skulle den lille kærlighedsaffære gerne gentage sig på tirsdag...!!